Abans del descans estival…

Per Néstor Carda

Aquestes darreres setmanes.2

Aquestes darreres setmanes, prèvies a l’estiu, han estat ben carregades d’activitats. Aquest cap de setmana hem pogut gaudir amb la presentació per part d’Andoni Canela del seu llibre “Durmiendo con lobos”, un projecte del que d’alguna manera ens va fer partícips al llarg de les dues hores de presentació a les quals tots vam romandre ben atents al resultat del que és un projecte a llarg termini, realitzat amb el saber fer i la calma necessàries perquè aquests siguin tot un èxit, tant personal com de públic. Sens dubte el ja imminent “Looking for the wild” serà tant o més interessant com aquest.

presentacio llibre

Presentació del llibre “Durmiendo con lobos” d’Andoni Canela

Després de la presentació d’Andoni més d’una trentena dels associats varem acudir al tradicional dinar social anual, un moment en el qual entre anècdotes i històries sempre hi ha temps per valorar i analitzar entre els companys les activitats de l’associació i el seu acolliment.

dinar social

Dinar social, moments de tertúlia

Arrencàvem l’any amb el congrés bianual en el qual vam poder gaudir amb les xerrades d’Ana Retamero, de Nati Martinez, de Jaume Sellart, de Rosana Pita i Juan Anders Lemos, de Xavi Llabrés i Toni Garau, amb la presentació de Tomeu Santandreu del seu premiat curt “1988” i amb el naixement de “Llum”, primer llibre editat per AFONIB amb articles i fotografies dels associats.

perejgarcies

Pere J. Garcies i Biel Servera amb el seu exemplar de “Llum”

congres afonib

Assistents al congrés d’AFONIB

jaume sellart

Jaume Sellart durant l’ interessant exposició “Fotografia original?”

Tots varem estar molt atents durant la xerrada d'Ana Retamero

Tots varem estar molt atents durant la xerrada d’Ana Retamero

Era el sus per un any que ha servit per confirmar el bon estat de l’associació, amb gran nombre d’activitats i sobretot amb un alt grau de participació, aquest és sens dubte el punt més important doncs de poc serviria qualsevol iniciativa si no comptés amb el suport de tots els que formem AFONIB.

Després de la sortida fotogràfica de “Odonats de les Balears” a càrrec d’un generós Manolo Cabalga, qui ens va apropar a un dels llocs privilegiats per observar i fotografiar aquests fascinants animals i de la segona part del taller de “Fotografia de Lluna” del nostre benvolgut Marcos Molina, va arribar un dels moments més esperats per part dels membres de la junta, el lliurament de premis i l’exposició del “Memorial Climent Picornell”, un moment per retre homenatge al mateix Climent i per donar el protagonisme absolut a allò que ens té enganxats a tots…la Fotografia de Natura.

Premiats al VIII Memorial Climent Picornell

Premiats al VIII Memorial Climent Picornell

Sortida a la recerca d'odonats a càrrec de Manolo Cabalga

Sortida a la recerca d’odonats a càrrec de Manolo Cabalga

Just en Can Sales, on es van exposar les fotografies del certamen, va tenir lloc la part pràctica del taller “Il·luminem la Natura?” a càrrec de Luís Alberto Domínguez.

Acabàvem l’any amb el primer dels projectes solidaris en els quals s’ha embarcat AFONIB aquest curs, per i amb el GOB les fotografies dels socis donaven forma al “Calendari de Natura 2015”. Ja al març vam poder gaudir amb una de les activitats amb més èxit de l’any, la sortida “Aus Marines” va donar molt de si i davant la demanda per part dels associats esperem repetir-la tan aviat com sigui possible, tal vegada durant els propers mesos de setembre o octubre.

Calendari de Natura 2015

Calendari de Natura 2015

Tornada a port a la jornada d'aus marines

Tornada a port a la jornada d’aus marines

Les activitats més recents han estat sens dubte també un èxit, la xerrada sobre orquídies a càrrec de Pere Vicens, qui sempre està disposat a ajudar i a qui li agraïm que comparteixi amb tots els seus coneixements, les anècdotes i tot el que envolta a la fotografia de natura i el món editorial que ens va apropar Sebastià Torrens, amb una màgica projecció de diapositives o el “Taller de fotografia Creativa” a càrrec del mestre Miquel Angel Dora, aquest últim sens dubte ha produït unes seqüeles importants en els assistents que encara sofreixen un descontrolat efecte secundari amb fotografies mogudes i desenfocades que solament poden entendre els que van poder gaudir del taller i de l’entorn en el qual va tenir lloc.

Sebastià Torrens durant la xerrada sobre el món editorial

Sebastià Torrens durant la xerrada sobre el món editorial

Participants al taller de fotografia impartit per Miquel Angel Dora

Participants al taller de fotografia impartit per Miquel Angel Dora

Bromes a part cal reconèixer que aquest any els llaços entre els associats s’han enfortit, tant pel número d’activitats com per l’assistència a les mateixes però sobretot pel bon ambient i el bon humor que sempre ha regnat en les mateixes. Aquest bon ambient va quedar palès durant la presentació del segon projecte solidari d’AFONIB durant l’any, l’exposició “Blau”, que encara pot visitar-se i on poden adquirir-se les obres exposades. Els beneficis aniran destinats a l’associació de pares de nens autistes de les Balears APNAB-GASPAR HAUSER.

Presentació de l'exposició  “Blau”

Presentació de l’exposició “Blau”

Programa per al congrés extraordinari a Eivissa

Programa per al congrés extraordinari a Eivissa

Queda, per arribar al descans estival, el “Congrés extraordinari a Eivissa”, amb gran nombre d’activitats i tallers i amb alguna plaça lliure pels qui encara vulguin apuntar-se. Després del congrés arribarà el moment de preparar l’any proper, les activitats i tallers que esperem comptin amb el mateix èxit i acceptació que les del present. El primer però serà organitzar l’assemblea general bianual, on farem balanç d’aquests últims anys. Aquest any hi ha elecció de membres per a la Junta Directiva pel que aquells que estiguin interessats a formar part de la mateixa poden presentar candidatura, per a que l’associació mantingui un bona forma és necessària l’aportació de noves idees i de ganes de fer feina. Però l’assemblea no és solament aquesta part, sens dubte podrem gaudir dels treballs i projectes d’alguns socis així com d’alguna sorpresa.

Bon estiu a tots!!!!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *