Endemismes botànics amb Pere Vicenç

 

El passa diumenge dia 27 d’abril Pere Vicenç es va oferir una xerrada molt interessant sobre els tresors botànics de les nostres illes. ponència-endèmiques-web

Va començar explicant de manera didàctica com es varen formar les Illes Balears per tal de donar a entendre, de manera molt gràfica, el per què Mallorca i Menorca en molts aspectes naturalístics, i per tant també botànics,  estan més lligades a Còrcega i Sardenya i no tant a les Pitiuses. Ens va descriure que s’entén per endemisme, causes, problemàtica científica, les particularitats dels nostres endemismes, etc. Com no, vàrem poder veure també moltes fotografies d’endemismes propis de les nostres illes fotografiades per ell mateix.

Amb molta amabilitat, també ens ha permès penjar per a tots vosaltres la seva presentació “Els endemismes vegetals de les Balears” en format PDF, detall que volem agrair molt especialment. És una bona introducció al món dels endemismes botànics a les Balears, on hi podreu trobar a més del que ja hem comentat, referències sobre plans de conservació i recuperació d’espècies i recomanacions de pàgines web d’interès sobre el tema.

Per a tots els qui vos agrada el món vegetal, vos recomanam que passeu pel blog de Pere Vicenç on trobareu informació tant interessant com saber com es pot trasplantar una orquídia o un pòster per ajudar-nos a diferenciar les diferents orquídies del grup Ophrys que pots trobar a les Illes Balears. Tot plegat molt recomanable.

 

 

3 comentaris a “Endemismes botànics amb Pere Vicenç

  1. La seva xerrada va ser interessantíssima i que ens hagi deixat el pdf per a poder-la recordar i compartir amb els socis que no van poder assistir és tot un detall per part d’en Pere.
    Després de la presentació hi va haver un intercanvi d’opinions i preguntes on varem poder també expressar dubtes…

    Tot plegat, molt enriquidor!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *