1988. Un curtmetratge de Tomeu Santandreu

poster tomeu santandreu

Sota aquest títol, el nostre company i soci Tomeu Santandreu ha creat un curtmetratge. Es tracta d’un projecte molt personal ja que no solament l’ha filmat, també n’és el responsable de la història que va anar escrivint al llarg de dos anys.

L’estrena és el divendres 11 d’abril a les 20:30 a l’Auditori d’Alcúdia. Es cobrarà una entrada de 4€ per tal de fer una tirada curta de DVDs i poder presentar el curt a concursos.

Això és el que ens diu ell mateix:

1998. Un curtmetratge de Tomeu Santandreu
Resulta difícil descriure aquesta primera experiència cinematogràfica. Acabar aquest curt ja és pot considerar tot un èxit! Però sobretot ho és la satisfacció personal de  veure que el resultat final s’ajusta a les expectatives creades, independentment de l’efecte que pugui tenir a l’espectador.

Tot va sorgir d’una questió inicial : Qui és més poderós, l’home o la natura? Té realment una resposta aquesta pregunta?  La idea inicial era clara, però faltava el teló de fons, un escenari on els dos protagonistes estiguéssin en igualtat de condicions. Aquest escenari és el fet de que el clima està canviant i ens afecta a tots per igual: a les plantes, als animals i a nosaltres mateixos. Però no havia d’esser una història purament catastrofista com les que darrerament estan tractant aquest tema. L’enfoc seria totalment opost: Com va començar tot? Qué va passar just abans de que ens adonnàssim que el clima global de la Terra canviava?

Vaig treballar la història durant quasi 2 anys, a un ritme lent però segur. Quan me venia una idea al cap la desenvolupava i si esteia mesos sense cap idea tampoc la forçava. Al cap i a la fi es tracta de disfrutar fent el que fas, no de torturar-te! Quan vaig tenir el guió finalitzat ara fa poc més d’un any, ni jo mateix sabia si seria capaç d’arribar fins al final: rodar-lo. Vaig difondre una mica la idea i vaig reunir un grup de persones amb ànsies de fer aquest somni possible: En Toni de los Ángeles, en Tià Melis, na Violeta, n’Amanda i na Laura. I sincerament he de confessar que la millor experiència ha estat treballar amb aquesta gent; els records del rodatge, els bons moments viscuts… això no te preu! Vaig preparar tot el necessari i vaig escriure un storyboard, ja no es podia deixar res a l’atzar, tot havia d’estar meticulosament planificat: Com dirigir l’actor, hores del dia, tipus de llum, enquadraments, moviments de càmara en coherència amb el que s’esteia filmant! no es pot moure la càmera per que sí, tot havia de tenir un sentit i s’havia d’aprofitar el temps al màxim durant el rodatge. La postproducció ja seria una altre cosa.

Tot plegat ha estat una gran experiència i ens ha servit a tots per apendre moltes coses noves que desconeixiem tant tècniques com humanes. Deixant de banda la satisfacció personal només falta veure si la finalitat de tot això també és una realitat. Necessitava saber si jo mateix era capaç de transmetre les meves idees i sentiments al públic a través de la meva història i les imatges. Ben aviat ho sabrem. Vos espero a l’estrena l’11 d’abril a l’Auditori d’Alcudia.

L’equip:
Tomeu Santandreu………………………….Guió y direcció.
Antoni de los Ángeles………………………………….Actor
Tià Melis……………………………………………………So
Violeta Minnick……..direcció artística y ajudant de direcció
Amanda Noguera…………………………………maquillatge
 

Càmeres emprades per la producció: Panasonic Lunix GH3, GoPro Hero3.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *