Climent Picornell, soci d’honor.

LA MORT ENS HA PRÈS UN GRAN AMIC

Climent1

climent2

L’amic Climent ens ha deixat després de lluitar, com ningú, contra una llarga malaltia.

El seu nom va lligat a la defensa dels valors naturals de Mallorca i a la fotografia de natura. La seva sensibilitat especial, expressada amb imatges d’un estil inconfusible i inimitable, ens ha permès descobrir a molts de nosaltres l’estètica autèntica de la nostra illa.

Com a fotògraf de natura ningú pot discutir el seu do especial per captar els instants més inversemblants  de la natura illenca, convertint-se en un mestre inigualable en l’art de treballar amb la llum per convertir els instants que ha viscut en màgia.

Com a persona ens ha ensenyat la seva extraordinària generositat i humilitat, el seu coratge, la seva fortalesa, la seva il·lusió i, sobretot, el seu arrelat compromís amb la conservació del nostre entorn.

En Climent ens ha deixat, però les llavors que ha anat sembrant dia a dia, a cada racó de la nostra geografia, han arrelat profundament. El seu fruit ja és ben evident a molts indrets de Mallorca i en les persones que intenten reseguir les seves passes, ben marcades i profundes, en l’art de retratar el nostre entorn natural, de descobrir el cant d’un aucell, d’identificar la flora endèmica o un escarabató, d’ensumar les essències vegetals, de fruir dels espectacles naturals de la nostra terra, de la seva llum.

La mort del mestre de la llum ens suposa un gran repte, un compromís visceral; ara més que mai cal agafar el relleu que el nostre company i amic ens ha passat, fent que els clics de les nostres càmeres fotogràfiques produeixin noves llavors, noves esperances de sensibilització dels habitants d’aquesta la nostra illa, la seva illa tan estimada, coneguda i preuada.

En Climent ens ha deixat però queden les seves imatges, les seves paraules, els seus ‘secrets’. 

Els membres de l’Associació de Fotògrafs i filmadors de Natura de les Illes Balears -AFONIB- volem manifestar la nostra profunda consternació per la pèrdua que ens suposa tenir a en Climent lluny de nosaltres.

Bon viatge… amic, vola amunt, t’enyorarem!

climent3climent4climent6climent10climent9climent8climent11