Les xerrades del dissabte 20 varen anar encaminades als viatges fotogràfics. Òscar Domínguez va mostrar l’aventura de viatjar a un indret llunyà dels típics destins per fotografiar la biodiversitat del Ladakh, situat al nord-est de l’Índia, una regió inhóspita on les condicions dificulten la feina fotogràfica.
També varem tenir temps d’explorar les altures de la mà d’Iñaki Larrea. Varem poder veure grans paisatges muntanyosos que només estan a l’abast dels alpinistes.
Na Daniela Morgenstern ens va mostrar un audiovisual amb imatges de paisatges i la fauna del seu viatje fotogràfic a l’Olympic National Park, Yellowstone National Park i Grand Teton National Park.
També hi va haver lloc per xerrads sobre material i técnica, com la de’n Marcos Lacasa que va explicar com empra el material Olympus per fer fotos de fauna i en concret la fotografia d’aus.
Varem conèixer les darreres novetats del mercat per part de’n Dani de Fotoruanopro. En Raúl Albert va explicar les innovacions d’Olympus. Els assistents varen poder veure les càmeres i objectius que dugueren i consultar els dubtes sobre aquestes eines.
Després de dinar era el moment de la creativitat. Uge Fuertes va presentar el llibre “Imaginando mundos” acompanyat d’un audiovisual amb imatges originals aconseguides per un procés creatiu.
Néstor Carda va presentar “SieNte” una publicació que va més enllà del típic llibre, un format original feta amb materials senzills.
També varem disfrutar de la creativitat amb l’audiovisual de’n Javier Llabrés, dividit en diferents temàtiques de les fotografies fetes el darrer any.
Començarem el diumenge amb temes de conservació. Amb la xerrada “Fotografia i conservació: comunicar amb propòsit”, n’Òscar Domínguez ens explicà el paper de la fotografia de natura en la conservació d’espais i espècies, una eina molt important per conscienciar i fomentar el respecte per la natura.
Amb la mateixa línia anava el projecte fotògrafic de’n Néstor Carda, “Caretta caretta, segundas oportunidades” amb el qual varem poder conèixer com és la recuperació i alliberament de les tortugues marines acompanyat per les explicacions tècniques de Guillem Félix, responsable de la cura de les tortugues de la Fundació PalmaAquarium.
A continuació tocava el torn de veure “Horus”, la feina fotogràfica feta durant molt d’anys de n’Oliver Martínez sobre la seva au preferida, el falcó peregrí. Els dos audiovisuals mostraven magnífiques imatges del falcó.
Tomeu Santandreu no va poder assistir però varem poder veure el seu darrer curtmetratge, “The Grand Oasis”.
Joan Sans i Pedro Riera foren els encarregats d’adentrar-mos dins el món de la fotografia submarina. Joan Sans, actual campió d’Espanya de caçafotosub en apnea, va explicar en què consisteixen aquestes competicions i que se pot fer a molt poca fondària. Pedro Riera va acabar d’explicar el material necessari per fer fotografies davall l’aigua i mostrà un audiovisual fet a les aigües que més coneix, les de Porto Cristo.
Per acabar, volem donar les gràcies als ponents, assistents, col·laboradors i als socis que han participat a l’audiovisual “Un any a les Illes Balears”.