Entrades recents

TALLER ENDEMISMES

El passat dissabte 22 d’abril es dugué a terme una activitat dedicada a descobrir un tresor únic a les nostres Illes: la flora i la fauna endèmica de les Illes Balears. La motivació d’aquesta activitat és la d’incrementar la participació en el Memorial Climent Picornell, concretament a la categoria d’endemismes, que és justament la categoria que més identifica a en Climent Picornell.

La primera part de l’activitat fou una xerrada que es feu al municipi de Pollença, més concretament al local de l’Associació de Veïns del Port de Pollença. Un local excel·lent on comptarem amb els mitjans tècnics per realitzar una fantàstica presentació. El ponent, en aquesta ocasió, va ser Sebastià Bota, un soci apassionat per la botànica i més concretament per la flora de les Balears. En Sebastià va compartir la seva passió amb juntament amb una trentena d’assistents. La presentació es va centrar en un conjunt de 32 endemismes, dels quals es va donar informació completa: mesos de floració, localització i identificació amb la finalitat de realitzar-ne fotografies. Fins i tot va aportar unes captures de Google Street View on es podien veure endemismes florits just a les vores de la carretera! Amb això va voler demostrar que alguns endemismes no són tan difícils de trobar.

La segona part de l’activitat va ser una sortida pels voltants de la Cala Sant Vicenç. Varen realitzar una agradable caminada pel camí de Coves Blanques on es varen poder identificar i fotografiar alguns endemismes. Alguns inclús eren a la vora del camí i d’altres al llit d’un petit torrent on els granots prenien el sol. No tots els endemismes estaien florits, el que segur motivarà properes sortides dels més interessats.

Fins a la pròxima activitat!!!

  1. SORTIDA FOTOGRÀFICA D’AUS MARINES Deixa un comentari
  2. 7è CONGRÉS DE FOTOGRAFIA DE NATURA D’AFONIB A EIVISSA Deixa un comentari
  3. Big year papallones 2023 Deixa un comentari
  4. 7è CONGRÉS AFONIB EIVISSA Deixa un comentari
  5. ENTREGA DE PREMIS XVI MEMORIAL CLIMENT PICORNELL. Deixa un comentari
  6. ENS HA DEIXAT PASCUAL DE CLICHÉ Deixa un comentari
  7. CLOENDA BIG YEAR 2022 PAPALLONES DE LES ILLES BALEARS Deixa un comentari
  8. VIATGE A MENORCA AFONIB-MUSSOLS Deixa un comentari
  9. ENS HA DEIXAT BALDIRI ESTEVE DE LUMINIQ A EIVISSA Deixa un comentari