7è Congrés de fotografia de natura a Eivissa

Aquest passat cap de setmana, del 3 al 5 de març, s’ha celebrat a St. Josep una nova edició del congrés que cada any organitzam des d’AFONIB a Eivissa. Com sempre han estat uns dies intensos de ponències, sortides fotogràfiques, convivència i bon ambient. Amb uns ponents de luxe i una bona diversitat temàtica, les conferències han estat excel·lents, difícil de superar. En aquesta edició comptàvem amb José Benito Ruiz, Àlex Alonso, Cristina Amanda Tur, Félix Gil, Joan Costa, Javier Herranz i Juan Carlos Fajardo.
El bon temps ens ha acompanyat en totes les sortides, fins i tot un cel massa net!
Els actes començaren divendres amb la presentació del Congrés i la inauguració de l’exposició del XVI MEMORIAL CLIMENT PICORNELL DE FOTOGRAFIA DE NATURA a la sala de Can Jeroni de Sant Josep de sa Talaia. Amb la presència del batle, els ponents i un bon grapat de fotògrafs assistents al congrés. Seguidament, vàrem a fotografiar la posta de sol a platges de Comte un lloc espectacular, ja fita anual per arrancar les sortides del Congrés.

El dissabte de matinada es va reprendre l’activitat amb una sortida també obligatòria, les primeres llums del dia a Cala d’Hort, amb el màgic Vedrà. Després d’un ràpid berenar a St. Josep, començaven les ponències a l’auditori de Can Jeroni a les 9:30.
Començava Àlex Alonso amb el seu món fantàstic dels bolets. “Llum natural i llum contínua: fotografiar bolets” va explicar la seva passió i desgranà minuciosament la seva senzilla tècnica.

Després del descans vam tenir la intervenció de Cristina Amanda Tur amb “Nacida para volar” un llibre editat recentment junt amb Oliver Martínez del que ens va parlar, sobretot de les nombroses amenaces que pateixen les aus de les Pitiüses. Per tancar el matí vam poder escoltar al gran José Benito amb “Fotografía de fauna: técnica“. Va fer un repàs al material idoni per aquest tipus de fotografia, mostrant el seu equip, explicant els pocs detalls que ell valora principalment i desmitificant alguns aspectes actuals del món tecnològic en fotografia.

Després de dinar tots junts, ens vàrem embarcar en una de les sortides més esperades del congrés, la de fotografiar aus marines a la zona dels Illots de Ponent. Una travessa magnífica, passant per Conillera, Illa des Bosc i Espartar i amb vista a Ses Bledes i Es Vedrà. Amb un temps molt bo, es van poder captar virots grossos, algun petit, i gavines amb una espectacular posta de sol. En acabar la sortida, alguns es van animar a fotografiar la conjunció de Venus i Júpiter sobre es Vedrà. El matí següent un bon grupet ens aixecàrem encara més prest per poder arribar a la posta de lluna a Benirràs i les primeres llums del dia. A més hi havia unes boires superficials sobre l’aigua que van donar joc.

De nou a les 9:30 repreníem el cicle de ponències amb Javier Herranz, “Expedición Chad” i “Mis fotos curiosas”, dues xerrades ben interessants del seu darrer viatge. El seguia Félix Gil amb “Hacia una fotografía más personal: pasión por el color”. Una ponència en la qual explicava el seu procés personal, la seva recerca i influència dins el món pictòric i el resultat, fotografies amb abstraccions i molt de color.

Després del descans tocava el torn a Joan Costa amb “Sant Miquel, un port de vida”, una iniciativa d’un grup de fotògrafs submarins per fer valdre la riquesa d’aquell lloc concret, amb la idea de poder fer el mateix en altres zones. A continuació tocava el torn a Juan Carlos Fajardo, “Islandia, más allá de lo conocido”, una crònica fotogràfica d’un intens i profitós viatge familiar. Enfocat sobre tot a fauna amb el toc de passió que aporta el nostre amic.
Finalment i per tancar el congrés, tornava a intervenir José Benito, “Fotografia de fauna: composición” amb la seva energia i contundència característica, amb moltes anècdotes divertides va acabar el que havia començat el dia anterior, però donant molts consells sobre composició. Un autèntic mestre, referent a tot el país.
Realment és un plaer trobar-se amb molts fotògrafs de natura de Balears i també vinguts de fora en aquesta fita anual ja insubstituïble. El bon ambient de tothom, l’acollida de l’ajuntament de St. Josep i la màgia de l’illa, la fan única. Esperem que cada any continuï millorant per continuar essent una trobada de referència a totes les illes i també fora d’elles. Us deixam algunes de les imatges de les sortides ja pensant en la pròxima edició.
Salut!

Anterior
Anterior

Sortida fotogràfica d’aus marines

Siguiente
Siguiente

Entrega de premis XVI Memorial Climent Picornell