TALLER D’INICIACIÓ A LA FOTOGRAFIA D’ORQUÍDIES

El passat dissabte 3 d’abril, vàrem organitzar un taller-trobada de fotografia d’orquídies. Després d’haver consultat amb sanitat pública, vàrem aclarir les limitacions en aquest tipus d’activitats i ho vérem viable. Ens decidírem a tirar-ho endavant, tot i fer-ho amb pocs dies d’antelació, ja que vàrem prioritzar el bon moment de la floració.

Inicialment s’havia optat pel bosc de Bellver, però es va plantejar canviar-ho per visitar un lloc menys concorregut, optant pel puig de Son Seguí, a Santa Eugènia.

Després d’una breu introducció de’n Biel Servera al món de les orquídies, iniciàrem una caminada pel puig, una zona forestal amb una diversitat sorprenent d’ambients i molt tranquil·la. Arribats al final del trajecte, vàrem començar a escampar estris (càmeres, paraigües, trípodes…). Una de les prioritats va ser anar amb molta cura de no trepitjar altres plantes i deixar tot tal com ho vàrem trobar. Per a això, és molt útil marcar prèviament els llocs on per descuit podríem trepitjar alguna altra orquídia en el moment de prendre les imatges.

Allà, en Joan Sans ens donà unes pinzellades de com anar modulant la llum de l’escena, diferents formes de treure el màxim profit al fons, com aïllar el motiu del fons, o aprendre a utilitzar alguns elements que  un moment donat ens poden ajudar a crear atmosferes diferents. Càmera, ordinador i un sol que no ajudava gaire…però ens adaptàrem a les condicions.

Pot ser ens va faltar un poc de temps per practicar i fer més fotos, però la diversitat observada ho compensa. Neotinea maculata, Limodorum abortivum, Ophrys tenthredinifera, Ophrys fusca, Ophrys speculum, Serapias parviflora, Ophrys balearica, Himantoglossum robertianum i peus d’Anacamptis piramidalis encara no florits varen ser les espècies observades.

Esperam que tothom passàs una jornada agradable i que ens haguem duit alguna cosa de profit a casa! No oblideu visitar la galeria amb algunes de les imatges dels participants.

« 1 de 11 »

Salut i fins al proper taller.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *