X Memorial Climent Picornell

Divendres passat tenia lloc una cita marcada en l’agenda de molts de fotògrafs insulars. El lliurament de premis i l’inauguració del certamen de fotografia de naturalesa dedicat a les Illes Balears començava a les 19 hores, al Centre de Cultura de Sa Nostra a Palma. El Memorial Climent Picornell ha arribat a la seva desena edició, des de AFONIB vèiem aquesta com un meta volant a la qual arribar per poder valorar aquests tres anys d’organització per part de l’associació. Sense cap dubte les expectatives s’han cobert, des de la VIII edició vam poder notar la inclinació que la gent a Balears tenia per aquest certamen i des d’aquesta la participació ha anat pujant.

_DSF1892Guanyadors i alguns dels patrocinadors d’aquesta decena edició

En aquesta desena edició s’han presentat un total de 500 fotografies. D’aquestes 24 han estat premiades en alguna de la 8 categories que han conformat el certamen aquest any, totes les categories són exclusives per a fotografies realitzades al territori Balear, excepte la d’Art en la Naturalesa. El certamen té com a objectiu, a més de retre homenatge al company Climent, el de ser una mostra de la riquesa natural de les Illes, es per aixo que l’exposició neix amb esperit itinerant, perquè pugui arribar a tota la gent de Balears.

L’exposició, composta per les 24 fotografias premiades, ha resultat molt equilibrada, sens dubte responsabilitat del treball del jurat de luxe amb el qual ha comptat el certamen aquest any. Són en el seu conjunt treballs fotogràfics de llarga durada, que si bé capten l’atenció des del primer moment no es queden en aixo. Són fotografies per gaudir de ser vistes en una exposició, per dedicar-les temps.

Primers premis de les 8 categories del Memorial Climent Picornell resta de fotografies a galeria de la web

El lliurament de premis va començar puntualment, després de la presentació del president de AFONIB es va dirigir al públic assistent Climent Picornell, familiar del Climent a qui ret homenatge el certamen. Una intervenció que servia per transmetre a les noves generacions de fotògrafs qui era Climent, la seva capacitat com a fotògraf però sobretot els seus valors com a persona, sempre disposat a compartir amb la resta de companys els seus coneixements i el seu temps.

_DSF1848 Membre de la família de Climent Picornell es dirigeix al públic

L’auditori del Centre de Cultura de Sa Nostra s’ha mostrat un any més com el lloc ideal per a la cerimònia de lliurament de premis. Durant aquest es va anar projectant a la gran pantalla de la sala cadascuna de les fotografia premiades i al final de l’esdeveniment tots els assistents van poder gaudir de la proyeccion de l’audiovisual del certamen i del curt de  denúncia mediambiental d’AFONIB “Natura. Tresor diví”

Moment en el que alguns dels guanyadors recollien el seu premi. Pacual (Cliché), Dani (Foto Ruano), Josué Gayà (Ajuntament de Sant joan) i Néstor Carda de AFONIB van estar lliurant els premis

La sensació que queda és que aquest moment del Memorial es converteix en una gran festa de la fotografia. Després de la cerimònia hi ha moments de tertúlia, converses a la sala d’exposició, opinions sobre la fallada del jurat no poden faltar, etc, etc,….

Poc mes pot dir-se d’un certamen que aconsegueix el que es proposa: retre homenatge a un company i que es parli de fotografia però sobretot de NATURA.

X Memorial Climent Picornell from AFONIB on Vimeo.

 

Relació de premiats al X memorial Climent Picornell:

Paisatge

primer premi: Didac Faus Momparler
primer finalista:
 Joan Pons
segon finalista: Rosana Pita Aneiros
Art a la natura:
primer premi: Txema Garcia Laseca
primer finalista: Javier Tur Riera
segundo finalista: Jorge Ruiz Olmo
Aus
:
primer premi:
 Francisco Javier de Andrés de Miguel
primer finalista
: Oliver Martínez Marí

segon finalista
: Francisco Javier de Andrés de Miguel
Altre fauna:
primer premi: Marcos Dario Petraroia
primer finalista: Xavier Mas Ferrà
segon finalista: Carlos Abraham Sampol
Endemismes de les Balears:
primer premio: Jaume Garcia-Delgado
primer finalista: Joan Marques Faner
segon finalista
:  Joan Marques Faner
Flora
:
primer premi: Xavier Mas Ferrà
primer finalista: Jordi Serapio
segon finalista: Rosana Pita Aneiros
Món submarí:
primer premi: 
Joan Costa
primer finalista: Marcos Dario Petraroia
segon finalista: Antonio Menor
Pla de Mallorca:
primer premi: Rosana Pita Aneiros
primer finalista: Miriam Coll Sastre
segon finalista: Carlos Abraham Sampol

 

15972809_1054336094712540_6017588045935198248_o.jpg

Alguns dels premiats l’endemà de la inauguració al programa de radi “Balears fa ciència” dirigit per Enric Culat. Cada any el programa acull una tertúlia sobre el certamen i sobre fotografia.
Podeu escoltar el programa en  http://ib3tv.com/carta?id=b188afcd-7e3e-4978-bb7c-1865f134b63b&t=900&f=3367

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *